Cursus Legionella-beheersing in de praktijk 

Legionella-preventie
Met het opstellen van een Legionella beheersplan zijn de risico’s nog niet weggenomen. De aanbevolen aanpassingen aan de installatie moeten verzorgd worden door een installateur. Daarnaast moeten periodieke maatregelen worden uitgevoerd.

Cursus Legionella-beheersing
Voor zowel het beoordelen en interpreteren van een Legionella beheersplan als het uitvoeren van de maatregelen is kennis nodig. Uitvoerende medewerkers kunnen deze kennis opdoen met de 1-daagse cursus ‘Legionella-beheersing in de praktijk’. Deze cursus wordt zowel bij ons in Naaldwijk als ‘in company’ gegeven.
 
Voor wie is deze cursus?
De cursus is interessant voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met operationele activiteiten rond Legionella beheersing. Hierbij kan worden gedacht aan disciplines als vastgoedbeheer, facility management, arbo coördinatie en alle overige gebieden, waarop Legionella preventie & -beheersing belangrijk is. Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke voorkennis en / of ervaring vereist.
 
Inhoud van de cursus

  • Wat u aan het eind van de cursus heeft geleerd:
  • Wat is Legionella en wat zijn de problemen die deze bacterie kan veroorzaken?
  • Wat voor type watersystemen geven een relevant risico?
  • Wat is de actuele wet- en regelgeving op het gebied van Legionella?
  • Praktische tips en trucs van een Legionella specialist
  • Ervaringen met Legionella van collega’s bij andere organisaties.

  
Certificaat
De cursus wordt afgesloten met een competentietest en een discussie. Alle actieve deelnemers ontvangen het competentie certificaat “Certificaat van Deelname Legionellabeheersing in de Praktijk”. 


Meer informatie over onze cursus, of inschrijven? Neem contact op met Lambert van Gameren.